KUMVANA

Kumvana Gomani är en svensk-kanadensisk designer vars arbete drivs av hennes passion för vackra föremål, minnen, olika kulturer och stora berättelser. Hennes kollektion, som innehåller smycken, assessoarer och livsstilsprodukter, grundar sig på hennes resor till Kambodja, Nya Zeeland, Afrika, Indien och andra länder över hela världen. Hon kombinerar sin kärlek till färg och form med en uppskattning av Skandinaviens coola och snygga design för att skapa en unik unikhet som sin egen bakgrund och de länder som hon har jobbar med.

Kumvanas huvudkontor ligger i Sverige, även om produktionen är baserad i Phnom Penh, Kambodja. Hennes produkter finns i butiker runt om i världen, inklusive Museum of Modern Art i New York CitY.

En viktig aspekt av hennes designfilosofi är att hennes skapelser tillverkas enligt strikta etniska riktlinjer som varken utnyttjar lokala producenter eller skadar miljön. Hon arbetar regelbundet med hantverkare i utvecklingsländerna för att stödja lokala ekonomier.

Kumvana utställer regelbundet på internationell design och detaljhandel. År 2010 deltog hon i den kända EcoChic-evenemanget i Genève. Senare har hennes arbete funnits i Condé Nasts Baku-tidskrift, som fokuserar på internationell samtida konst, mode och kultur och Finnairs flygtidning, Blue Wings.